Kétségbeesett aszfaltozás Kaposváron, hogy elkészüljön az út a kerékpár-versenyre

HírKlikk 2021. május 12. 20:30 2021. máj. 12. 20:30

A vígjátékba illő történet végeredményeként sikerült befejezni az utat, mire a több országból közvetített Tour de Hongrie mezőnye megérkezett Kaposvárra.

A somogyi városban szerda délután három után még gőzerővel aszfaltoztak, hogy mire késő délután, háromnegyed hat tájban odaér a legmenőbb magyar bicikliverseny, a Tour de Hongrie mezőnye, legyen út, amin hajtani tudnak – írja a kpsvr.hu beszámolójában.

A kerékpárverseny mai célállomása Kaposvár és a verseny mezőnyében több nagy nevű biciklistát is találhatunk, így érthető volt a város sietsége, hiszen nem akartak leégni a nemzetközi sajtó előtt.

lokálpatrióták Facebook-oldala szerint a város vezetése a verseny előtt jött rá, hogy a tervezett útvonal egyes részein vállalhatatlanul rossz az útburkolat minősége, ezért az utolsó napokban az érintett részeket megpróbálták újraaszfaltoztatni.

A Tour de Hongrie érkezése előtt még ma is soha nem látott, elképesztő tempóban dolgoztak az útépítők. Egyszerre marták, tisztították, aszfaltozták az Áchim András utcai kereszteződés burkolatát, amely éveken keresztül olyan volt, mint a tenger hullámzása, de a Vásártéri út is teljes ráncfelvarrást kap. Ha nincs a Tour de Hongrie, az Áchim András utca még évekig várhatott volna a sorsára” – olvasható a lokálpatrióta két napos bejegyzésében.

A kpsvr.hu ma délután számolt be arról, hogy a város kétségbeesetten kereste a megoldást, s kora délután gőzerővel próbálták betömködni a lyukakat. Még Dér Tamás, a város alpolgármestere is jelen volt a munkálatoknál.

A 444.hu megkereste a verseny főszervezőjét, Eisenkrammer Károlyt, aki rákérdezett Kaposvár városánál a problémára. A város megnyugtató választ adott. Elárulta, hogy bár a hír igaz volt, tényleg voltak gondok az úttal, de sikerült megoldani a problémákat és már meg is száradt az aszfalt, így senki sem fog beleragadni a cél előtt.