Maszk helyett fegyverrel küldené a gyerekeit iskolába egy anya

HírKlikk 2022. január 22. 12:53 2022. jan. 22. 12:53

Egy virginiai nő nem értett egyet az iskolai maszkokra vonatkozó előírásokkal, és azzal fenyegette az iskolatanács tagjait, hogy a gyerekei maszk helyett töltött fegyverrel mennek iskolába. Miután az esetnek híre ment, aktivisták egy csoportja azt követeli, hogy a tartóztassák le a harcias anyát.

A rendőrség válaszul közölte, hogy fokozza a jelenlétét a virginiai Lurayban található Page megyei általános iskolában – írta a ma.hu. Az iskolatanácsi üléséről felvétel is készült, amelyen az látható, hogy a nő, Amelia King tiltakozik a diákok számára bevezetett maszkhasználati kötelezettség ellen és azt mondja, hogy az ő gyermekei nem fognak maszkot viselni, vagy nem mennek iskolába. A vita odáig fajult, hogy a végén már azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az előírást érvénybe léptetik, akkor töltött fegyverekkel viszi a gyerekeket az iskolába.

„Nincs maszkviselési kötelezettség. A gyerekeim nem fognak hétfőn maszkban jönni az iskolába. Minden otthon található fegyvert el fogok hozni, megtöltve és készenlétben" – mondta.