Presser Gábor: amíg játszani tudok, rendben van a lelkem

HírKlikk 2020. november 29. 15:45 2020. nov. 29. 15:45

Presser Gábor a megjelenő Presser könyve című kötetének kapcsán adott interjút.

A zenész úgy vélekedett a, hogy a korral járó változásokat tudomásul kell venni, „elfárad a test”.

„Akkor van nagy baj, ha elfárad a szellem is, ha az ember fel akarja adni, elbutul. Semmi nem úgy működik, ahogyan ötvenévesen, pedig akkor sem volt már ugyanolyan, mint huszonévesen. Elfogadom, hogy sok dologban sokkal nehezebben fogok győzni, mint húsz évvel ezelőtt, de úgy vagyok vele, mint a legtöbb zenész: amíg játszani tudok, rendben van a lelkem” – nyilatkozta Presser Gábor a Blikknek.

Presser elárulta Benkő László és Mihály Tamás elvesztésével kapcsolatban, hogy csak a hiányukra képes gondolni.

„Most nem tudok mással foglalkozni. Tudom, holnap is nap lesz, és van dolgom, de mégiscsak a Misi jár a fejemben és Laci, ez nagyon nehéz. Ezt nem lehet megtanulni, pedig ez sajnos a mi életünkben egyre sűrűbben történik majd meg” – fogalmazott a zenész.

Azt is hozzátette, hogy az új könyvét pont egy héttel a halála előtt vitte át Mihály Tamásnak és még beszéltek is ezután.

„Hirtelen fordult ilyen rosszra az állapota, nem tudom, meddig jutott, talán jót tett volna a lelkének” – tette hozzá Presser.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések átírták a társadalmak hétköznapi szokásait. A zenészeknek is teljesen újra kellett terveznie az évet. A jövővel kapcsolatban Presser Gábor elárulta, hogy tervezni jó dolog.

„Amikor a könyvet írtam, máson is dolgoztam, nem is tudtam volna csak azzal foglalkozni. A járvány ellenére gyönyörűen tudok dolgozni, mert összekötöttük online a stúdióval a rendszert. Rengeteg zenei munkát lehet most elvégezni, egy csomó olyat, ami évek óta váratott magára” – mondta el a zenész.

Forrás: Blikk