Szándékosan felgyújtották a Bükki Lovasparkot az éjjel

HírKlikk 2021. augusztus 1. 07:00 2021. aug. 1. 07:00

Az éj közepén kellett kimenekíteni a halálra rémült állatokat. A tulajnak fogalma sincs, hogy ki lenne képes ekkora gonoszságra. A lovak élve éghettek volna meg.

Szándékosan gyújtották fel a Bükki Lovasparkot, ami miatt szinte teljesen megsemmisültek a boxok és egy új lovaskocsi is. A hatalmas tüzet a tulajdonos egyik ismerőse vette észre, ő szólt a gazdának és azonnal elkezdték kimenekíteni a lovakat.

Az egyik állat azonban annyira megrémült, hogy őt alig lehetett kihajtani a lángoló karámból, de végül őt is sikerült megmenteni.

Sajnos el is szökött, de szerencsére egy óra felé megtalálták és haza tudták hozni – nyilatkozta a TV2 Tényeknek az ismerős, aki szerint az állatot borzasztóan megviselték a történtek.

Élő állatokat kockáztatott, illetve közel van a település, nyár van, erdő szélén van a lovastanya, és ott, közvetlen harminc bála mellett azért ez minimum felelőtlenség, és a rossz szándékot most... inkább... nem találok szavakat

– mondta még mindig a sokk hatása alatt a lovarda tulajdonosa, akinek 5 millió forintjába fog kerülni rendbe hozni a lovasparkot.

A tüzet a bükkszentkereszti önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Forrás: TV2