Szombaton tartják meg a FIFA21 első hivatalos hazai versenyét

HírKlikk 2020. október 8. 16:45 2020. okt. 8. 16:45

Az MTK Budapest – Új Hidegkuti Nándor Stadionban található – E-sport arénájában szombaton rendezik meg a 300 ezer forint összdíjazású K&H e-kupa FIFA21 1v1 bajnokságot, amely a legújabb verzió első hivatalos hazai versenye.

Morvai Lajos, az MTK Budapest e-sport szakosztályának technikai vezetője az esemény csütörtöki online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a 27 éves múltra visszatekintő videojáték frissen kifejlesztett verziójának első hazai versenyét a járványhelyzethez igazított körülmények között tartják meg, így mindenki csak egy kísérőt hozhat magával.

A lebonyolítással kapcsolatban hozzátette: a villámgyorsan regisztrált 128 amatőr játékos az utolsó fordulóban négy profi, a legutóbbi HUNESZ FIFA Masters első négy helyén végzett versenyzővel – chris_maj, tooFrez, Grislyjam22 és SuubHex – küzd majd meg. A győztesek az amatőröknél és a profiknál egyformán 100 ezer, a másodikok 50 ezer forint értékű ajándékkártyát kapnak. A harmadik és negyedik helyezettek tárgyjutalomban részesülnek, és ezen kívül tombolasorsolást is tartanak a résztvevők között.

Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a pénzintézet immár négy éve támogatja az e-sportot, és azért álltak névadóként az esemény mellé, mert az innováció és a digitalizáció ugyanúgy jellemzi bankjukat, mint az e-sportot.

 „Az e-sporthoz ugyanaz a precizitás szükséges, mint a valódi labdarúgáshoz, a játékosok visszajelzése alapján, az egyedi funkciókkal és különleges elemekkel kiegészített FIFA21 is magas szurkolói élményt biztosíthat" – fogalmazott Horváth Magyary Nóra.

Majorosi Krisztián e-sportoló, az MTK Budapest 1v1-es versenyzője, a FIFA Pro Clubs csapat tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a FIFA21 próbaverziója még csak három napja érhető el, az alapverzió pedig pénteken jelenik meg. A tavalyi verseny negyedik helyezettjének eddigi tapasztalatai alapján, a fejlesztők igyekeztek javítani az előző verzió hibáin, például, hogy a labda szerelés esetén is a csatárnál maradt, illetve a beadások sokkal gyorsabbak lesznek, így nagyobb hangsúlyt kapnak, mint eddig.

„Sokkal komplettebb lett a játék, amíg tavaly a szélesebb felállások voltak inkább használhatók, idén azok a taktikák is alkalmazhatók már, ahol a csatárok kiugratására helyezik a hangsúlyt" – jelentette ki a közelmúltban több hazai versenyt megnyerő e-sport játékos.

A verseny szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik.