Több mint 15 milliárdért kelt el a Rubik-kocka

HírKlikk 2020. október 28. 19:50 2020. okt. 28. 19:50

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. (Rubik Ernő a magyar származású brit üzletemberrel, Tom Kremerrel együtt vitte sikerre a játékot. A Rubik-kockából eddig több mint 350 milliót adtak el.)

Az 1994-es alapítású Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője; tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég gyakorlatilag folyamatosan vásárol fel a Rubik-kockához hasonló játékokat.

A felvásárlás hírét a kockajáték kitalálója, Rubik Ernő is kommentálta. Mint mondta: izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén, gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Azt még nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a Rubik Brandből, illetve, hogy mennyiben részesedik a vételárból. A Rubik-ügylet várhatóan január 4-én zárul le – írja a Huffington Postra hivatkozva a Telex