Üveglifttel a világ tetejére

HírKlikk 2021. július 25. 18:08 2021. júl. 25. 18:08

Új látványosság fogadja azokat, akik ősztől New Yorkba látogatnak. Egy óriási üvegliften mehetnek ugyanis fel a világ egyik legmagasabb épülete, a Vanderbilt-torony tetejére.

A koronavírus-járvány nem csupán a hazai és az európai, hanem a tengerentúli idegenforgalomra is óriási csapást mért. Az Egyesült Államokban olyan drámai mértékben csappantak meg a turizmusból származó bevételek, hogy az ágazat irányítói most új ötletekkel igyekeznek felturbózni az idegenforgalmat. A járvány két hulláma közti „szünetet” használják fel arra, hogy újabb stratégiákkal próbálják meg visszacsábítani a különböző turisztikai központokhoz a kényszerűségből elpártolt közönséget. Nem kivétel ez alól a világ egyik leglátványosabb és legszebb metropolisza, az Újvilág szimbólumaként is ismert New York sem – írja a femcafe.hu

Aki tehát mostanában a világvárosba látogat, annak csodás meglepetésben lesz majd része. Nemrég egy speciális üvegterasz nyílt a földkerekség egyik legmagasabb épületének számító Vanderbilt-torony tetején. És ráadásul nem csupán egy teraszról van szó, hanem egy óriási liftről, amely a szédítően magas üvegkilátóhoz repíti az érdeklődőket. Az üveglift az épület oldalában épült meg, és a benne utazókat 369 méteres magasságba juttatja el.

A nem mindennapi létesítményt egyelőre még senki sem veheti birtokba, ugyanis csak októbertől várja majd a látogatókat. Ettől függetlenül, persze nagyon is megéri kiböjtölni azt a néhány hónapot, mely a nyitásig hátra van, hiszen a torony tetején egy 3,3 milliárd dolláros, vadonatúj épület, egy minden igényt kielégítő, hipermodern szórakoztató központ fogadja a turistákat. Megtalálható lesz minden, ami emeli a komfortélményt: a vendégek kávézókat, bárokat és éttermeket látogathatnak, valamint kipróbálhatják azt az elképesztő élményt nyújtó üvegteraszt is, amely a híres Madison sugárút fölé magasodik, és amely természetesen lefelé is teljesen átlátszó lesz.

New York polgármestere, Bill de Blasio a közelmúltban arról beszélt, hogy 30 millió dolláros marketingkampányt indítanak a helyi turizmus fellendítése céljából. Az üvegkilátó ötlete tehát épp a megfelelő pillanatban érkezett. A Nagy Almának is nevezett város idegenforgalma ugyanis jelentősen megcsappant a koronavírus-járvány tavalyi kezdete óta. Tavaly kétharmadával kevesebben keresték fel a várost, mint korábban. A New York-i turisztikai vállalatvezetők abban bíznak, hogy – többek között az üvegkilátónak is köszönhetően – a jövőben megváltozik ez a helyzet.