Burgonyás palacsinta
|
2017. április 6. 16:48
2017. ápr. 6. 16:48
Ezt a laktató és nagyon finom egytálételt tálalhatjuk különféle salátákkal, a téli időszakban pedig párolt savanyú káposztával, de akár hideg, fokhagymás tejföllel is adhatjuk.
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya
20 dkg finomliszt
2 dl tej
25 dkg lángolt kolbász
2 tojás
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál Vegeta
1 dl szénsavas ásványvíz
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A reszelt burgonyát egy mély tálba tesszük, a lisztet, a tejet, és a bőrétől megszabadított kolbászhúst szétmorzsolva hozzáadjuk. Kissé összegyúrjuk.
A felvert tojást, egy csipet sót, őrölt borsot, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a Vegetát és legvégül az ásványvizet is beledolgozzuk.
Egy legalább 24 cm átmérőjű serpenyőben egy kevés olajat felforrósítunk, és a masszát kerek lepényformára belesimítjuk. Mindkét oldalán addig sütjük, amíg szép, aranybarnára pirul.
A kolbászhús helyett bármilyen maradék sült vagy ledarált pörkölthússal is elkészíthető.
Forrás: konyha.hu
1 kg burgonya
20 dkg finomliszt
2 dl tej
25 dkg lángolt kolbász
2 tojás
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál Vegeta
1 dl szénsavas ásványvíz
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A reszelt burgonyát egy mély tálba tesszük, a lisztet, a tejet, és a bőrétől megszabadított kolbászhúst szétmorzsolva hozzáadjuk. Kissé összegyúrjuk.
A felvert tojást, egy csipet sót, őrölt borsot, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a Vegetát és legvégül az ásványvizet is beledolgozzuk.
Egy legalább 24 cm átmérőjű serpenyőben egy kevés olajat felforrósítunk, és a masszát kerek lepényformára belesimítjuk. Mindkét oldalán addig sütjük, amíg szép, aranybarnára pirul.
A kolbászhús helyett bármilyen maradék sült vagy ledarált pörkölthússal is elkészíthető.
Forrás: konyha.hu