Cseréptálban sült makaróni
|
2016. július 20. 08:15
2016. júl. 20. 08:15
Finom és mutatós.
Hozzávalók: 4 személyre
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tejszín
- 2,5 dl tejföl
- oregánó
- őrölt bors
- só
- 11 szem zöld olívabogyó
- 15 dkg gomba
- 4 paradicsom
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1/2 dl étolaj
- 25 dkg makaróni
Elkészítés:
A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és rövid ideig pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, a lehéjazott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól átpirítjuk. Ezután belekeverjük a megtisztított, felszeletelt gombát meg az olajbogyót, sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi oregánóval fűszerezzük, majd kis lángon tovább pároljuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel meg a tojások sárgájával. A makarónit összekeverjük a zöldségraguval, kivajazott, morzsával megszórt kerek tűzálló formába öntjük, majd rálocsoljuk a tejfölös keveréket. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tejszín
- 2,5 dl tejföl
- oregánó
- őrölt bors
- só
- 11 szem zöld olívabogyó
- 15 dkg gomba
- 4 paradicsom
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1/2 dl étolaj
- 25 dkg makaróni
Elkészítés:
A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és rövid ideig pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, a lehéjazott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól átpirítjuk. Ezután belekeverjük a megtisztított, felszeletelt gombát meg az olajbogyót, sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi oregánóval fűszerezzük, majd kis lángon tovább pároljuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel meg a tojások sárgájával. A makarónit összekeverjük a zöldségraguval, kivajazott, morzsával megszórt kerek tűzálló formába öntjük, majd rálocsoljuk a tejfölös keveréket. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.