Fokhagymás-citromos csirkemell

2018. június 25. 08:00

Amilyen egyszerű ezt a receptet elkészíteni, olyan finom. Ez a citromos változat nagyon könnyed, nyárias, alakbarát.

Hozzávalók: 
4 db 150 g bőr- és csontnélküli csirkemell, 
só, bors, 
1 citrom reszelt héja, 
1 ek. finomra vágott rozmaring, 
4 gerezd fokhagyma nagyon finomra vágva, 
1 tojás fehérje, 
500g újburgonya, meghámozva és apróra vágva, 
300g zöldbab megtisztítva és kettévágva, 
200g bébi paradicsom félbevágva, 
4 ek. ecetes öntet, 
citromszeletek a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A csirkemell darabokat 2 fólia között kb. 1,5 cm vastagra klopfoljuk. Ezután befűszerezzük. A citromreszeléket, a rozmaringot és a fokhagymát rászórjuk a csirkemellekre. A tojásfehérjét felverjük egy tányérban, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe a húst, és előmelegített serpenyőbe tesszük. 10-12 percig sütjük mindkét oldalán, amíg ropogósra átsül. 

Ezalatt a burgonyát enyhén sós vízben 10 percig főzzük, hozzáadjuk a zöldbabot 7 perc után, majd leszűrjük. Keverjük össze a burgonyát, zöldbabot és a bébi paradicsomot az ecetes öntettel és fűszerekkel. Tányéron elosztjuk a burgonyasalátát, a csirkemelleket és citromszeletekkel díszítve tálaljuk. 

Forrás: Good to know