Forralt bor a hideg estékre

Valentin 2021. november 9. 16:06 2021. nov. 9. 16:06

A forralt bor tökéletes választás ha egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál a napi bevásárlásban. Remek hangulat- és közérzetjavító.

Forralt bor készítéséhez legelterjedtebb a vörösbor, hiszen sokkal gazdagabb aromaszerkezete van, és jobban harmonizál a fűszerekkel, mint a fehérbor.

Mindenképp jó minőségű bort válasszunk, amit legrosszabb esetben csak néhány napja nyitottunk ki. Természetesen nem szükséges túl drága, márkás bort vásárolni, egy alapkategóriás is lehet jó alapanyag.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg vörösbor
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor vagy méz
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 1 narancs


Elkészítése:

A fűszereket, a vizet és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd végül beletesszük a narancsszeleteket. Ezután nem maradt más hátra, mint hogy forrón és illatozóan, lassan kortyolgatva élvezzük a forralt bor csábító ízét és illatát.

A bátrabbak 1 teáskanál Erős Pistával vagy chilivel is megbolondíthatják.