Forralt bor a hideg estékre
A forralt bor tökéletes választás ha egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál a napi bevásárlásban. Remek hangulat- és közérzetjavító.
Forralt bor készítéséhez legelterjedtebb a vörösbor, hiszen sokkal gazdagabb aromaszerkezete van, és jobban harmonizál a fűszerekkel, mint a fehérbor.
Mindenképp jó minőségű bort válasszunk, amit legrosszabb esetben csak néhány napja nyitottunk ki. Természetesen nem szükséges túl drága, márkás bort vásárolni, egy alapkategóriás is lehet jó alapanyag.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg vörösbor
- 3 dl víz
- 3 evőkanál cukor vagy méz
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 rúd fahéj
- 1 narancs
Elkészítése:
A fűszereket, a vizet és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd végül beletesszük a narancsszeleteket. Ezután nem maradt más hátra, mint hogy forrón és illatozóan, lassan kortyolgatva élvezzük a forralt bor csábító ízét és illatát.
A bátrabbak 1 teáskanál Erős Pistával vagy chilivel is megbolondíthatják.