Forró fahéjas almaleves
|
2018. január 22. 09:32
2018. jan. 22. 09:32
Ahogy hűvösödik az idő, úgy lesz esténként egyre nagyobb kincs még a legegyszerűbb meleg étel is. Ennek az almalevesnek még az elkészítése is öröm.
Hozzávalók
5 evőkanál cukor
3 mag szegfűbors
1 dl tej
50 dekagramm alma
só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál pudingpor
Elkészítés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a cukrot.
Amíg fő a leves, a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Ha a leves felforrt, folytonos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos tejet és lassú tűzön hagyjuk ismét felforrni. Ha szükséges adhatunk még ilyenkor hozzá egy kis cukrot, vagy fahéjat.
Forrón tálaljuk.
5 evőkanál cukor
3 mag szegfűbors
1 dl tej
50 dekagramm alma
só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál pudingpor
Elkészítés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a cukrot.
Amíg fő a leves, a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Ha a leves felforrt, folytonos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos tejet és lassú tűzön hagyjuk ismét felforrni. Ha szükséges adhatunk még ilyenkor hozzá egy kis cukrot, vagy fahéjat.
Forrón tálaljuk.