Húsvéti kalács

2019. április 18. 15:25

A húsvéti kalács a belesütött főtt tojástól lesz húsvéti. Reggelire is tökéletes választás.

Ha a tésztát este bedagasztjuk, majd azonnal a hűtőbe tesszük, akkor reggel csak meg kell formázni, mire a sütő felfűt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
  • 4 db főtt tojás
  • + 1 tojás a lekenéshez


 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit robotgéppel vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, azonnal mehet minden a dagasztótálba.

A kész tésztát letakarjuk, és kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 

Kiborítjuk a megkelt tésztát egy lisztezett deszkára, és 3 egyforma részre osztjuk. Hosszúra sodorjuk, majd megfonjuk, és koszorúvá formázzuk. 
Lekenjük a tetejét tojással, majd belenyomjuk a főtt tojásokat.

Sütőpapírral bélelt lemezen kb. 40 perc alatt sütjük szép pirosra.

Forrás: Hírklikk