Pikáns körtés sütemény

HírKlikk 2016. március 5. 07:40 2016. márc. 5. 07:40

Gyümölcsös desszert.

Hozzávalók: 4 személyre
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 2 evőkanál citromlé
- 60 dkg körte
- 30 dkg húsos szalonna
- 1 citrom reszelt héja
- só
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 8 dkg vaj

A vajat a cukorral meg a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet. Csipetnyi sóval és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd az egészet simára eldolgozzuk. Egy körülbelül 25 cm hosszú, szögletes formát kivajazunk, és vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szélük túllógjon a forma peremén. Ráfektetjük a meghámozott, negyedekre vágott körtéket, és citromlével meglocsoljuk. A masszát beletöltjük a formába, azután ráhajtjuk a szalonnavégeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtve borítjuk ki a formából.