Pöttyös Panni és a Balatoni Habos Mogyoró lettek az ország tortái

HírKlikk 2017. augusztus 10. 13:15 2017. aug. 10. 13:15

Kiválasztották Magyarország cukormentes és hozzáadott cukorral készült tortáját is. Az egészségesebb a málnás-mákos Pöttyös Panni nevű édesség lett, a kevésbé egészségtudatos cukrászmunka pedig a Balatoni Habos Mogyoró.

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett.

A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese végül a Pöttyös Panni névre keresztelt torta lett, amelyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott, és amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet.

Az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét a szilva réteg édessége kompenzálja. Pöttyös Panni piskótája ráadásul mákos, amit a mandulaliszt tesz selymesebbé.

A tetején pöttyökkel díszített (innen a név) édesség alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, amelyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. Egy szelet torta mindössze 6 gramm szénhidrátot és 167 kalóriát tartalmaz.

Eggyel kevésbé egészséges, de legalább ugyanolyan mennyei lehet a Magyarország Tortája is, amely címet idén a Balatoni Habos Mogyoró nyerte el. A tortát a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.
Forrás: nlcafe.hu