Sajtgombócleves

2019. február 2. 12:30

A sajtgombóc leves egy gyorsan elkészíthető, finom étel, amit a rohanós hétköznapokon könnyű elkészíteni. Ízletes, laktató leves, amely sajtgombóccal van dúsítva. Nem lehet betelni vele.

Hozzávalók:

  • 2,5 l csirkehúsleves alaplé,
  • 1 db sárgarépa,
  • 5 db burgonya,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 db hagyma,
  • só,
  • őrölt fekete bors.

 

A sajtgombóchoz:

  • 100 g sajt,
  • 100 g liszt,
  • 70 g vaj,
  • 1 tojás,
  • só.

 

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10 – 15 percig. Ha szükséges még fűszerezhetjük. Én tejszinnel dúsítva szeretem.

Forrás: Hírklikk