Sajtkrémes pulykaragu

HírKlikk 2018. július 15. 16:20 2018. júl. 15. 16:20

Pulykaragut rengeteg módon lehet készíteni, ez a variáció nagyon krémes és nagyon finom.

Hozzávalók

  • 1 kg Pulykamell,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4gerezd fokhagyma,
  • füstölt szalonna,
  • 2 db répa,
  • 180 ml főzőtejszín,
  • 125 g ömlesztett sajtkrém,
  • só, bors ízlés szerint,
  • csipet ízvarázs,
  • kávéskanálnyi szeletelt rozmaring,
  • kávéskanálnyi morzsolt tárkonylevél,
  • morzsolt medvehagyma,
  • koriander levél (elhagyható),
  • késhegynyi őrölt kurkuma+gyömbér.

Elkészítése

A húsokat apró kockákra vagy csíkokra vágom sózom borsozom meg egy pici ízvarázs és kb 30percig állni hagyom. Szalonnát kockákra vagdosom és megpirítom ha kevés zsírt enged akkor adok hozzà egy kis olajat.


Ezután üvegesre pirítom a hagymát. Belerakom a husit és amíg el nem fő a leve addig nem adok hozzá vizet, ha elfőtt akkor felöntöm vízzel.

Hozzáadom tárkonyt, esetleg még só bors, rozmaringot főzöm kb 10percig, utána a felkockázott répát, kurkumát és a gyömbért közben a tejszínt kikeverem az ömlesztett sajttal amibe belerakom a fokhagymát és a medvehagymát.
Ha elég puha a hús akkor beleöntöm a tejszínes cuccot, és kb 10perc múlva kész.

Spagetti illik hozzá.

Forrás: ketkes.com.