Sonkás tészta, ha maradt a húsvéti sonkából
|
2019. április 24. 19:30
2019. ápr. 24. 19:30
Maradt néhány szelet a húsvéti sonkából, tarjából vagy csülökből? Kidobni semmi esetre sem szabad, inkább használjuk fel újra.
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagykocka tészta
- 30 dkg sonka
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- olaj
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, és pici olajon pár perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölt simára kikeverjük. A tésztát, a tejfölt és a sonkát összekeverjük.
Egy jénai tálba öntjük, és 220 fokos sütőben szép barnára összesütjük. Sütés után kockákra vágva tálaljuk.
Forrás:
Hírklikk