Szalonnás burgonyagombóc-leves
Hűvös időben mi esne jobban az embernek, mint egy tál gőzölgő leves? Finomak, forrók: belülről melegítik az embert.
Hozzávalók:
3 szelet füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor zellerlevél , 3-4 szem burgonya , 1 tojás, pirospaprika, szerecsendió, só, liszt
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vajat, valamint a szerecsendiót, belekeverünk fél csokor zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprított hagymát és egy pillanatra a fél csokor zellerlevet is megkapatjuk.
Ráhintünk 1 kanál lisztet, majd felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és megszórjuk pirospaprikával, sóval, tetszés szerint ételízesítővel.
Mikor a leves forr, a tésztából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek, lehet tálalni.