Tejszínes hideg eperkrémleves
|
2018. május 18. 11:27
2018. máj. 18. 11:27
Villámgyors, főzés nélküli leves. Olyan finom, hogy akár desszertként is fogyasztható a nyárias melegben.
Jó ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- 2 dl joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl víz
- 1 db citrom
- menta
Elkészítés:
Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, ízesítsd. Díszítsd tejszínhabbal, és mentalevelekkel.