Tejszínes hideg eperkrémleves

HírKlikk 2018. május 18. 11:27 2018. máj. 18. 11:27

Villámgyors, főzés nélküli leves. Olyan finom, hogy akár desszertként is fogyasztható a nyárias melegben.

Jó ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom
  • menta

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, ízesítsd. Díszítsd tejszínhabbal, és mentalevelekkel.