Tejszínes medvehagyma krémleves
Itt a medvehagyma szezonja. Készítsünk egy finom tejszínes krémlevest a család örömére.
Hozzávalók
1 szál póréhagyma
1 csokor medvehagyma
4 db közepes méretű burgonya
só
1 db zöldségleveskocka
2 dl tejszín
kevés olívaolaj
fűszerek: feketebors, petrezselyem, metélőhagyma
Elkészítés
Félreteszek 4 levél medvehagymát.
A póréhagymát karikákra vágom, a medvehagymát felmetélem.
A burgonyát megpucolom, felkockázom. Egy fazékban, közepes hőfokon, kevés olívaolajat felhevítek. Megdinsztelem a póréhagymát. Hozzáteszem a medvehagymát, addig párolom, míg összeesik.
A fazékba öntöm a burgonyát, és annyi vizet, ami éppen ellepi. Magas hőfokon forrásig főzöm.
Beledobom a leveskockát, és a sót. Alacsony hőfokon, 20 percig főzöm tovább.
Egy botmixerrel összepürésítem a belevalókat. A tejszínnel behabarom. Felöntöm 2 dl vízzel. 1,6 liter kész levest kaptam így. Fűszerezem, felforralom.
A félretett medvehagymákat is metéltre vágom, tálaláskor megszórom vele a levest.