Tejszínes piros répa sajtos pirítóssal

Valentin 2020. január 18. 10:05 2020. jan. 18. 10:05

Könnyű elkészíteni és nagyon finom, erőt adó leves.

Hozzávalók:  

  • - 15 dkg trappista sajt
  • - 4 szelet bagett
  •  só
  •  5 dl csirkealaplé
  •  1/2 csokor oregánó
  •  2 dl tejszín
  •  2 evőkanál finomliszt
  •  10 dkg vaj
  •  4 sárgarépa
  •  1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve vajas rántást készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt sárgarépát, ezzel is pirítjuk egy keveset, jól megforgatjuk a rántásban a répát. Felengedjük a csirkealaplével meg a tejszínnel, sóval, és apróra vágott oregánóval ízesítjük. Forrás után még két-három percig főzzük, és már kész is van a leves.

A vékonyra vágott kenyérszeleteket bőven megszórjuk reszelt sajttal, azután a forró sütőben pirosra sütjük. Tálalás előtt a levesre kevés olívaolajat csepegtetünk, és a forró sajtos pirítós kíséretében kínáljuk.