Tejszínes piros répa sajtos pirítóssal
|
2020. január 18. 10:05
2020. jan. 18. 10:05
Könnyű elkészíteni és nagyon finom, erőt adó leves.
Hozzávalók:
- - 15 dkg trappista sajt
- - 4 szelet bagett
- só
- 5 dl csirkealaplé
- 1/2 csokor oregánó
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 dkg vaj
- 4 sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve vajas rántást készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt sárgarépát, ezzel is pirítjuk egy keveset, jól megforgatjuk a rántásban a répát. Felengedjük a csirkealaplével meg a tejszínnel, sóval, és apróra vágott oregánóval ízesítjük. Forrás után még két-három percig főzzük, és már kész is van a leves.
A vékonyra vágott kenyérszeleteket bőven megszórjuk reszelt sajttal, azután a forró sütőben pirosra sütjük. Tálalás előtt a levesre kevés olívaolajat csepegtetünk, és a forró sajtos pirítós kíséretében kínáljuk.