Újabb nemzetközi siker a magyar borászoknak

HírKlikk 2018. március 20. 10:04 2018. márc. 20. 10:04

A világ egyik legnagyobb elismertségű és presztízsű versenyén, a párizsi Vinalies Internationales-n nyert ezüstérmet a magyarországi Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus sárgamuskotálya – írja a Magyar Idők.

A versenyen minden évben több mint háromezer palack bor szerepel a világ minden tájáról. 2018-ban több mint három és fél ezer palack borral neveztek a résztvevők, amelyből a balatoni Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus sárgamuskotálya ezüstérmet szerzett a különösen erős fehér bor kategóriában.

Büszkék vagyunk erre a sikerre, hiszen az idei mezőny is nagyon erős volt, ezért is különösen nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos díjat elnyerni. A 2017-es sárgamuskotályunk egy igazán különleges darab, hiszen a szőlőfürtöket teljes érettségében szüreteltük, a préselés előtt héjon áztatott mustot lassan kierjesztve gyönyörű, izgalmas illatú, komplex bor kerekedett, amely a pohárba töltve fűszerek és gyümölcsök illatainak varázslatos egységével hódít” – mondta a lapnak Gelencsér Gergő főborász.