Vargányás gnocchi

2018. október 16. 13:03

Illatos, fűszeres, kiadós és nagyon finom olasz egytálétel.

Hozzávalók

  • 25 dkg vargánya megmosva, nem túl kis darabokra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • egy szűk marék friss bazsalikom
  • színes bors
  • 3 dl tejszín
  • 0,2 dl fehérbor
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg reszelt parmezán
  • 50 dkg gnocchi

 

Elkészítés

A fokhagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. A forró olajba beledobjuk a gombaszeleteket, nagy lángon 3-4 percig sütjük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a gombát, ráöntjük a bort, és szintén nagy lángon hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.

Ekkor kerül a serpenyőbe a tejszín és a tekintélyes mennyiségű bors. Beforraljuk a mártást, belereszelünk néhány deka parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd a gombás szósszal tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu.