Börtönt a bűnösöknek!

Gréczy Zsolt 2018. február 11. 09:53 2018. feb. 11. 09:53

Sokan hiányolták, hogy hol van az az ügy, amibe a Fidesz belebukhat. Amibe beleroppan ez a bűnöző garnitúra. Nem biztos, hogy ez lesz az, de ha ez az ország nem diktatúra lenne, Orbánnak napjai lennének hátra. Orbán veje bűnszövetségben lopott el 13 milliárd forintot - ezt állítja az Európai Unió. Kizárt, hogy az após, vagyis a miniszterelnök erről nem tudott. Ezért sok év börtön jár.

Miközben Orbán ügyészsége és bírósága ártatlanokat vetett börtönbe a sukorói, meg sem valósult beruházás miatt, itt a bűncselekmény megtörtént. Ott nem érte kár az államot, ha csak az nem, hogy nem épült meg a beruházás, nem születtek munkahelyek. Itt viszont loptak. Mégpedig milliárdokat. A világítási bizniszre egész bűnszervezetet hoztak létre Orbán veje körül. Világítás helyett sötétbe borultak magyar városok. És erről mindenhol tudott a fideszes polgármester, Lázár János pedig nagyszerűnek tartotta ezt a brutális méretű lopást.

Az Unió Csalásügyi Hivatala (OLAF) megállapította, hogy bűncselekmény történt. Sokmilliárdos tételben, direkt erre a célra szervezetten.

Polt Péternek egy dolga van: azonnal letartóztatni a felelősöket. Elsőként Orbán vejét, aztán szépen felgöngyölíteni az egész banda tevékenységét. Mit tudott erről Lázár, a polgármesterek, maga Orbán? Kinek mennyi juthatott azokból a milliárdokból, amit az uniós polgároktól és tőlünk loptak el.

Polt, a fideszes legfőbb ügyész hallgat. Pedig tudhatja, hogy ha ez a rendszer összeomlik - márpedig össze fog -, akkor senki nem ússza meg a börtönt. Ha eltussolja az ügyet, akkor ő is éveket fog ülni ezért.

A DK volt az első, amely nyilvánosságra hozta ezt az ügyet. Az uniós feljelentést is a DK képviselői tették meg. Nem fogunk leszállni róla. Addig nem nyugszunk, amíg ezek az emberek börtönbe nem kerülnek!