Hova tűntek a migráncsok?

Gréczy Zsolt 2016. november 1. 08:17 2016. nov. 1. 08:17

Bizonyára másoknak is feltűnt, de Orbán népszavazási bukása óta valahogy eltűntek a migráncsok. Nem látni őket a tévében ezer kilométerre tőlünk azzal a szöveggel, hogy itt dörömbölnek a határon. Valahogy nem akarják megerőszakolni lányainkat és asszonyainkat. Nem tudom, hogyan lehetséges, de nem akarják elvenni a munkánkat és a kultúránkat sem.

Valahogy nagy a csend. Nem rohangálnak a körúton szirénázó rendőr- és mentőautók, hogy gazdátlan csomagot találtak valahol. Amióta Orbán elvesztette a népszavazást - ez a kísérlet nagyjából húszmilliárdunkba került -, valahogy senki nem feledékeny. Megvan minden táska, bőrönd, reklámszatyor. Nácik sem robbantanak, legfeljebb rendőrt ölnek. És az feltűnt, hogy a rendőrgyilkosságról a belügyminiszter nem nyilatkozik?

Itt vagyunk a közelgő télvíz idején, és sehol a migráncsok hada. A történet ott tart, hogy Orbán - miközben állítólag Európát védte - ellenőrizetlenül rászabadított több ezer embert Európára, köztük néhány terroristát -, hírhedten rosszul bánt azokkal, akiket rossz sorsuk azzal sújtott, hogy a háború elől menekülve felénk vették az irányt.

A migráncsügyi népszavazás fiaskója miatt most beszüntethetik a gazdag, ugyancsak ellenőrizetlen migráncsok betelepítését, amely bizniszt letelepedési kötvénynek becéztek. Viszont Varga miniszter meg betelepítene migráncsokat, mondván, nincs már elég munkaerő az országban. Az meglehet, hiszen menekül aki teheti. A többiek pedig tényleg kalandvágyból maradnak. Hátha az Orbánért indított imalánchoz néhány átokkal ők is hozzá tudnak járulni.