Magyarországot fektette Orbán a hetedik koporsóba

Gréczy Zsolt 2018. június 16. 07:57 2018. jún. 16. 07:57

Ma 60 éve végezték ki Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökét és mártírtársait. Ma 29 éve kapott lehetőséget az újratemetésen egy Orbán Viktor nevű fiatal, akiről ma már tudjuk: koporsóba tette saját hazáját.

Ennek az embernek minden lehetőséget megadtak a magyarok, hogy hazájukból szabad, demokratikus, gyarapodva szolidáris országot, megbecsült európai nemzetet, közös hazát teremtsen. Ma már tudjuk, hogy egy gazember kapta ezt a bizalmat, aki szabadság helyett diktatúrát, egység helyett megosztottságot, megbecsültség helyett számkivetést hozott. A Liberális Internacionálé egykori alelnöke mondott később polgári Magyarországot, aztán nemzetit, aztán kereszténydemokratát. Valójában sosem akart mást, mint pénzt, hatalmat, és most már el is hiszi magáról, hogy Európa ura lehet.

Ma 29 éve még azt hazudta, hogy fejet hajt Nagy Imre és mártírtársai előtt. Azóta elvitette '56 lángját a Kossuth térről és elvitetni készül Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ennyit jelentett neki '56 hősiessége, a rengeteg áldozat. Nagy Imre kivonatta az orosz csapatokat, Orbán pedig újra lefeküdt nekik - és nem is csak jelképesen - visszahozta őket. Ma már tudjuk, hogy 1989. június 16-án ő szaladt szerencsehozó talizmánként megérinteni a mártírok koporsóit. Akiket ezzel vádolt, később a haverjai lettek. 

Ma már tudjuk azt is: van jelképes hetedik koporsó is. Benne egy választási csalással megszerzett hatalom, a jogfosztás, a koncepciós perek, a közvagyon ellopása, a jogállam felszámolása, az embertelenség, és a kivándorlás, mint százezrek számára az egyetlen remény. 

Súlyos árat fogunk ezért még fizetni. Magyarország ott fekszik abban a hetedik koporsóban. Jó lenne tudni, hogy még él a hazánk, és megakadályozható, hogy az utolsó szegecseket beütve végképp elfogyjon a levegő.