Orbán az új költségvetésben átverte a pedagógusokat

Gréczy Zsolt 2018. június 24. 10:04 2018. jún. 24. 10:04

Gondoltam, jobb, ha szólok. Orbán és emberminisztériumi emberei folyamatosan azt mondták, hogy a minimálbérhez igazodnak majd a pedagógusbérek. Természetesen, nem így lett. Átverték a tanárokat.

Anyagi és társadalmi megbecsülésről ment a hazudozás földön, vízen levegőben. Évekkel ezelőtt beígértek valamilyen életpályamodellt a tanároknak, hogy  nem csak folyamatos béremelés lesz, hanem a fizetésük megőrzi az értékállóságát, igazítva a mindenkori minimálbérhez.

Nos, az új, most tárgyalt költségvetésben is csupán az szerepel, hogy a 2014-es minimálbérhez mérik a fizetést, és nem ahhoz, amennyi jelenleg. 2014-ben ez 101 500 forint volt, most 138 000 forint. Tehát ha az Orbán-kormány nem hazudott volna, akkor egy gyakornok pedagógus ma 71 000 forinttal vihetne többet haza, egy egyetemi tanár 150 ezer forinttal. 

De tudom fokozni. A legutóbbi béremelésből nem mindenki kapott. Sokan kimaradnak, a túlórákért pedig már évek óta nem fizetnek. Az új költségvetésben pedig már szó sincs semmilyen béremelésről. Ez volt a remek életpályamodell...

Így vetít, hazudozik, így nézi le a pedagógusokat, végső soron a választókat az Orbán-kormány.