Orbán beindította a szavazatvásárlást

Gréczy Zsolt 2018. március 26. 12:53 2018. márc. 26. 12:53

Amit a DK kolozsvári videója bemutat, az az igazság. Nem riogat, nem kelt gyűlöletet. Bemutatja, hogy miért kell elmenni szavazni itthon Orbán és a Fidesz ellen.

Olvasom néhány helyen, hogy ejnye, meg nahát, ez a videó... Pedig a történet oly egyszerű és világos: Orbán szavazati jogot adott a határon túli magyaroknak - amit még a 2004-es népszavazás idején is tagadott, hogy ez lenne a célja -, ezzel elkezdte nemzeti érzéseink kiárusítását, pénzzé tételét, megnyitotta a magyar magyar elleni harcot és beindította a szavazatvásárlást. A Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán megjelent videó hűen ábrázolja, hogy a Kolozsvár főterén megszólítottak mindegyike a Fideszre fog szavazni.

2014-ben még csak egy mandátumot jelentett a Fidesznek a határon túlról érkező voks - ebből lett a kétharmad -, idén ez akár 2-3 fideszes képviselői hely is lehet, mert még többen szavaznak majd, mint négy éve. Ráadásul idén ezt már nagyrészt az RMDSZ szervezi, a leadott szavazatok ellenőrizhetetlenek lesznek: annyit és azt hazudnak, amennyit és amit csak akarnak.

A DK videója ellen tart a Fidesz mindent elárasztó propagandájának. Elég nagy baj, hogy a többi párt befekszik Orbánnak, amikor nem mer beszélni a témáról, vagy kiszalad Erdélybe, hogy ott aztán a megaláztatás jusson nekik. 

A DK videója azt üzeni: idehaza mindenkinek el kell menni szavazni, hogy ki lehessen egyenlíteni a kintről a Fidesz által megvásárolt voksokat. 

A felmérések szerint az emberek 70 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az is szavazhasson, aki soha nem élt itt. (Áder János 1993-ban erről beszélt a Parlamentben....) 

A Fidesz bukásához el kell menni szavazni április 8-án. Erről szól a Demokratikus Koalíció leleplező kisfilmje. Nem többről, de nem is kevesebbről.