Orbánt az anyagi érdekei vezetik

Juszt László 2017. január 31. 10:16 2017. jan. 31. 10:16

Az u. n. "baloldali barátaim" döbbenten nézik, miként eshet meg, hogy az az Orbán, aki azzal dicsekszik a mai napig, hogy ő "kergette ki" az oroszokat, az ő égisze alatt készülő tankönyvekben is ezt tanítják - teljesen alaptalanul - most mégis Putyinnal ölelkezik?

Ennek egyetlen oka van - maga Putyin.

Ideje szembenéznie a baloldalnak azzal, hogy ők játszottá el ezt a barátságot. Eljátszotta Medgyessy Péter, amikor különféle ígéreteit - például a Dunaújvárosi Vasmű - megszegte. Eljátszotta Gyurcsány Ferenc, amikor Putyin baráti jobbját ugyan elfogadta, - Putyin egyetlen miniszterelnök lakására sem látogatott el külföldi útjain - de a minimális őszinteséggel sem tudott válaszolni, és ígérete ellenére kifarolt a Déli Áramlatból. És végül eljátszotta Bajnai, amikor szinte tudomást sem vett a birodalom létéről...

Holott tudomásul kellett volna venni - amit a rendszerváltás óta, a "Tovariscsi Konyec" plakát óta ugatok, - egy ekkora ország, amelyik a Mengyelejev táblázat minden elemével, energiahordozókkal korlátlan mennyiségben rendelkezik. Kimeríthetetlen szellemi kapacitással és emberanyaggal bír, azt nem lehet leírni.

Biztos vagyok abban, hogy Orbánt nem az ideológiai megvilágosodása, hanem az anyagi érdekei vezetik.

Világos ez abból is, hogy egyfelől nem győzi ostorozni az EU-t, másfelől viszont hihetetlen módon profitál a brüsszeli pénzekből. S hogy emellett a másik oldalt is meg "tudja fejni" azzal, hogy elpuffogtat néhány frázist az orosz bojkott ellen, ez az a mérhetetlen szerencséje, amit az utóbbi három u.n. baloldali miniszterelnöknek köszönhet.

Annak pedig, hogy mit "kukorékol" az orosz bojkott ügyében semmi jelentősége nincs. Egyfelől miközben ömlik az orosz gáz Európába, másfelől nincsen annyi vadonatúj Mercedes Berlinben, mint amennyi fut Moszkvában.

A világ minden valamirevaló divatháza zsúfolásig telt üzleteiben kínálja a legújabb kollekcióját Moszkva legelegánsabb áruházaiban. Az élelmiszerboltokban rogyásig a skót és ír whisky, a francia konyakok, a magyar libamáj és téliszalámi. Nincsen olyan kozmetikai márka, amiből ne a legújabb alkotások lennének a polcokon. Leírhatatlan és elképzelhetetlen választék mindenből, ami a világ bármely részén terem, vagy gyártják.

Szóval a bojkott, ami ellen Orbán olyan "vitézül kiáll" az egészen egyszerűen nincs! Lehet,hogy a politika ezt hirdeti, de az üzlet mást diktál.