Angyal Ádám: a nép „lenyeli” a kormány rossz gazdasági lépéseit

KlikkTV 2021. június 2. 19:16

„Gazdaságilag mindenképp bejött, hogy többféle vakcinát lehet beadni, függetlenül attól, hogy azt ki ismerte el vagy ki nem, de politikailag súlyos hiba, egy ekkora kockázatot vállalni” – mondta a közgazdász, egyetemi oktató a Klikk TV Tíz című műsorában. Hozzátette, a kormány „19-re húzott lapot és bejött neki”.

Angyal Ádám kifejtette, hogy a kormány részéről „nagy szamárság volt” a járvány alatt a tulajdonosokat támogatni, ahelyett, hogy a munkájukat elvesztett alkalmazottakon segítettek volna.

„Rossz gazdasági lépés az érintettek helyett szektoroknak adni milliárdokat, de valahogy a nép ezt mégis lenyeli” – fogalmazott a közgazdász.

A szakember hozzátette, hogy több más gazdasági hibát is vétett a Fidesz a járvány alatt, és kiemelte, hogy 16 ezer lélegeztetőgépet rendeltünk még az első hullám alatt – ráadásul túlárazva.

„Már hozzászokhattunk, hogy az üzlet közepén áll egy ember, akinek a jobb zsebébe bemegy a pénz, majd a balon kimegy és közben hülyére keresi magát” – jegyezte meg Angyal a drága lélegeztetőgépekkel és drága kínai vakcinákkal kapcsolatban.