Az Indexet vagy legyilkolják, vagy elkergetik az olvasóit

KlikkTV 2020. június 24. 21:34

A fideszes propaganda begyűrűzik a média minden területére. Ehhez három módszerük van „vagy legyilkolják, ahogy tették a túl ellenzéki Népszabadsággal, vagy a fokozatos átállással, az agyakat gyilkolják – lásd Origo –, vagy a semleges, ellenzékies hangvétel mellett, nem tudjuk, hogy miről nem írnak – ez még egy lehetőség az Index esetében” – fejtette ki véleményét Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.

Ismét veszélyben az Index függetlensége, jelezte vasárnap az újság barométere és főszerkesztője. „Itt volt a pillanat, hogy bedarálják, de nem tették. Ezért én azt gondolom, hogy hosszasan lebegtetni fogják a sorsát, amivel azt érik el, hogy az olvasók is bizalmatlanná válnak az újság iránt” – vélekedik Polyák Gábor, amit felfoghatunk az újság kivéreztetésének. 

„Akkora vehemenciával hallgattatja el, vagy lehetetleníti el a fideszes média az ellenfeleit, hogy nem hiszem, hogy demokratikus választásokon leváltható lenne. És ebben az unió sem segít, ahogy nem segítette a balkáni államokat, Olaszországot, vagy Romániát sem” – mondta a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.