Heti Egyenleg: Orbánnak nem sikerült a nagy terve, hogy átvegye a kezdeményezést az EU-ban

KlikkTV 2021. július 18. 15:29

A Heti Egyenleg új részében Csillag István közgazdász és Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász kifejti a véleményét arról, hogy a kormány szerint Brüsszel azon dolgozik, hogy LMBTQ-aktivistákat küldjön a bölcsődékbe és az óvodákba, valamint Orbán Viktor nyugati hirdetéseiről, amiből kiderül, hogy ő hogyan reformálná meg az uniót.

Ízelítő a tartalomból:

 „Aki ezt a hírt hallja, olvassa az elmosolyodik, kivéve, hogy ha egy ilyen agymosott NER-versenyző, mert ő azt is látni véli, amit egyébként nem lát” – Csillag István.

„Orbán Viktornak nem sikerült az a nagy terve – amit még 2019-ben belengetett –, hogy átvegye a kezdeményezést, akár a Néppárton belül, vagy azon kívül, egy új frakcióban” – Csillag István.

„Magyarországon nem merülhet fel az EU-ból való kilépés kérdése, mert nincs alternatívája az uniós tagságnak” – Szentpéteri Nagy Richárd.

„Ha a Magyar közvéleménynek nem 100 százaléka az uniós tagságot, én már azt is aggasztónak tartanám” – Szentpéteri Nagy Richárd.

„Az elmúlt három hónapban Magyarországon egy utolsó utáni pillanatot élünk meg, amikor viszik az anyóst, az anyát, amit csak lehet” – Csillag István.

„Orbán Viktor fő célja az volt, hogy Magyarországon minél tovább, minél nagyobb hatalommal miniszterelnök lehessen és mindent ennek rendel alá” – Szentpéteri Nagy Richárd.