Még a bicikliutat is ellopják

KlikkTV 2020. május 14. 15:38

A kormány arra készül, hogy elvonják az önkormányzatoktól az ötmilliárdot meghaladó beruházásokat és azok adóbevételeit. A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio úgy látja, hogy az önkormányzatok már így is oroszlánrészt vállalnak a járvány elleni védekezésben, míg a Fidesz oligarcháit a kormány nem akarja nagyobb közteherviselésbe vonni.  Szerinte jól látható, hogy a NER-lovagok beruházásai megvalósulhatnak, míg az ellenzéki önkormányzatoktól megvonnak még egy száz millióból tervezett bicikli utat is.

Miközben egyfajta harc folyik a kormány és az ellenzéki önkormányzatok között, a pártok között is újra versengés figyelhető meg. A képviselő ezt nem így látta, sőt, a közös fellépés érdekében, összeállított egy egységes, minden párt javaslatát tartalmazó gazdasági és válságkezelő programot, mert a rabszolgatörvény óta bebizonyosodott, hogy csak a közös ellenzéki fellépést értékelik a választók.

Kocsis-Cake Olivio – kitérve az uniós forrásokra – elmondta, hogy „a kormány nem csak a munkanélküliségi adatokban kommunikál mindig mást. Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn már arra hívta fel a figyelmet, hogy ők régóta az uniós források átcsoportosításán dolgoznak, miközben eddig azt mondták, ezek a források nem állnak rendelkezésre.”. Véleménye szerint, „csak azokat az EU-s pénzeket fogják átcsoportosítani, amelyek nem az ő köreiket gazdagítják, és bizonyos, hogy nem a védekezésre, hanem a saját hatalmuk bebetonozására fogják felhasználni.”.