Molnár Zsolt: egy miniszterelnök-jelölt, egy lista és egy az egy elleni képviselőjelöltek kellenek

KlikkTV 2020. október 8. 16:54

„Már meg sem lepődöm azon, amit a Fidesz-KDNP csinál, de azon sem, hogy ebből elege van Európának és a jogállamiságot tisztelő, azonos és más világnézetű uniós vezetőknek” – így reagál Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, budapesti elnöke arra, hogy az Európai Parlament négy legnagyobb frakciójának vezetője jogállamisághoz kötné az uniós támogatásokat. Hozzátette: „az MSZP programjának egyik alappillére a jogállamiság.”

Arra, hogy a Kúria elnökének Varga Zs. Andrást jelölték, Molnár úgy reagált: „talán a fékek és ellensúlyok utolsó bástyájának elfoglalásáról beszélhetünk, de bízom benne, hogy a bíróságok megőrzik bizonyos függetlenségüket. Ez is egy érv arra, hogy 2022-ben miért kell kormányváltás.”

A másfél év múlva esedékes választásra való felkészülés tárgyalásait illetően, az MSZP abból indul ki, hogy „legalább kilencvenegy körzetben és a miniszterelnök-jelölt személyéről előválasztáson kell, hogy döntés szülessen. Ugyanis tizenöt helyen 2018-ban, vagy még az előtt is, bizonyítottak.” Emellett a szocialisták, a DK és a Párbeszéd az egy lista mellett áll ki továbbra is, „egy miniszterelnök-jelölt, egy lista és egy az egy elleni képviselőjelölt kell a legnagyobb sikerhez” – mondta a pártigazgató.