1,364 milliárdos uniós támogatásból, lovas szabadidőközpont készül a fenékpusztai majorságban

HírKlikk 2020. június 6. 06:00 2020. jún. 6. 06:00

A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság – közölte a működtető Helikon Kastélymúzeum.

 A beruházásra 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kastélymúzeum, amely a fenékpusztai majorság első fejlesztési ütemében a kiskastély földszintjén a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakít ki, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoz létre.

A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartást mutatják be, a másikban többfunkciós közösségi teret működtetnek majd, rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal.

Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki, fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogató el is fogyaszthatja a parkban.

Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, ami a Festetics-kastély parkjából indulva, a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez.

A közlemény szerint, a beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.

Forrás: MTI/Hírklikk