A Fidelitas ahol tud, segít

HírKlikk 2021. január 16. 16:35 2021. jan. 16. 16:35

A HírTV egy 23 éves fiatalt szólaltatott meg, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas egyik vezetője. A téma a kormány új intézkedése, a fiatalok szja-mentessége volt a péntek esti műsorban.

A csatorna Velkovics Vilmos Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet munkatársával beszélgetett arról, mekkora segítség lehet a fiataloknak az szja-mentesség. Velkovics után bekapcsolták Bóka Bencét.

 „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele” – konferálta fel Velkovics a fiatalt.

Bóka bemutatkozásában elmondta, hogy a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik.

A 444.hu azonban észrevette, hogy Bóka elfelejtette megemlíteni, hogy egyben a Fidelitas közép-dunántúli elnöke is. Ez világosan kiderül többek közt a nyilvános Instagram-profiljából

Bóka tehát úgy dicsőítette a kormány intézkedését, hogy a nézők nem tudhatták, hogy Bóka maga is fidelitasos politikus.

Természetesen Bóka már ki is számolta, hogy az szja-mentesség fedezheti a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját.

„Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemeléssel ér fel” – jelentette ki.

„Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellentétben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem” – tette hozzá egy pár perccel később.

Velkovics azt is megkérdezte Bókától, hogy igénybe fogja-e venni a kormány többi családpolitikai juttatását.

„Minden fiatal életében eljön az az időpont, így majd az enyémben is, hogy élni szeretnék a kormány adta lehetőségekkel. Így természetesen a csok-ot és a babaváró hitelt is szándékozunk majd igénybe venni a párommal, ha ennek eljön az ideje” – mondta el Bóka.

Forrás: 444.hu