„Free Navalny” feliratot fújtak képviselők a külügyminisztérium elé

HírKlikk 2021. április 21. 20:20 2021. ápr. 21. 20:20

Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos a Külgazdasági- és Külügyminisztérium előtt fejezték ki szolidaritásukat Alekszej Navalnij iránt.

A Fekete-Győr András az online sajtótájékoztató keretében kijelentette, hogy egy nyugati, európai országnak ki kell állnia minden demokráciapárti mozgalom mellett. A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint Navalnijt „Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor egyik leghűbb és legjobb politikai barátja akarja meggyilkolni” az erről kialakult párbeszédben pedig a magyar kormány „a diktatúra oldalára állt”.

Hadházy Ákos szerint „Moszkvának a csatlósai, csicskái, pulikutyái”, azok a magyar vezetők, akik megtagadják a nyomásgyakorlást Navalnij ügyében. A független képviselő hozzátette, hogy a Fidesz mintaként tekint Putyin rendszerére, ezért figyelnünk kell Navalnij üzenetére. Hozzátette, hogy bár Magyarországon „még csak ott tartunk, hogy durva és drasztikus pénzbüntetésekkel próbálja elnémítani az ellenzéket a kormány”, így az ellenzéknek nincs fizikai félnivalója.

Szél hangsúlyozta, követelik Navalnij szabadon bocsátását. A független képviselő elmondta, hogy azért mentek a külügyminisztérium elé, mert úgy gondolják Szijjártó Péter és Orbán Viktor több eszközzel is ki tudna állni az orosz aktivista elengedése mellett.

A sajtótájékoztatót követően „Free Navalny” feliratot fújtak a külügy bejárata előtti járdára, miközben két rendőr igazoltatta őket.

Forrás: Facebook