MSZP: miként segíti a kormány az egészségügyi és szociális ágazatokat?

HírKlikk 2020. március 31. 08:19 2020. márc. 31. 08:19

Több azonnali kérdésre is Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, az Országgyűlés hétfői ülésén.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy a felhatalmazás birtokában, az egészségügyi és szociális ágazatban emelik-e a béreket, előrehozzák-e a nyugdíj-kiegészítés kifizetését, a munkahelyek megtartása érdekében kifizetik-e a béreket, hogy ne kerüljenek az utcára az emberek, és megemelik-e azok juttatását, akik már utcára kerültek?

Orbán Viktor kiemelte: április 6-án vagy 7-én bemutatják Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akciótervét, addig türelmet kért a konkrét lépések ismertetését illetően.

Harangozó Tamás azt is firtatta, hogy a járványveszély elmúltával, fenntartják-e a veszélyhelyzetet a gazdasági intézkedések miatt, a gazdasági stabilitás helyreállítása érdekében.

A kormányfő kijelentette: a parlament mai döntésével neki nem áll módjában semmit meghosszabbítani, a parlament dönt, mikor van vége a veszélyhelyzetnek. Nem jogot vettek el, hanem a kormány a veszélyhelyzet megállapításához jogot adott a parlamenti képviselőknek – tette hozzá.

Forrás: MTI