Nem lesz több dudálás!

HírKlikk 2020. május 24. 19:37 2020. máj. 24. 19:37

Hadházy Ákos független képviselő szerint, miután várhatóan körülbelül ötmillió forint feletti büntetést kapnak azok a tiltakozók, akik dudálni mertek a Clark Ádám téren, a megmozdulás szervezői úgy döntöttek: nem éreznék tisztességesnek, ha a továbbiakban úgy kérnének embereket újabb véleménynyilvánításra, hogy nem tudják biztosan, segíteni tudnak-e majd az esetleges törvénytelen büntetések kifizetésében.

 Pintér Sándor belügyminiszter nem mert válaszolni arra a képviselői kérdésre, hogy az elmúlt öt évben hány lakodalmas menetben dudáló autóst büntettek meg. Pedig ez a szám nyilvánvalóan NULLA, hiszen soha nem büntetik meg azokat, akik örömüket fejezik ki kürtöléssel. Hadházy szerint, Pintér azért szabotálja el a korrekt választ, mert tudja, hogy brutális büntetéseket küld azokra, akik a Lánchídnál a haragjukat, és tiltakozásukat fejezték ki a hangjelzéssel.

Jóval durvábban büntetnek Pintér emberei, mint arra számítottunk, és amit a józan ész diktálna – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos. A várható ötmilliónak körülbelül a fele már összejött a felajánlásokból, és a képviselő biztos abban, hogy további szolidaritási felajánlásokat is kapnak. 

A kijárási korlátozás alatt, a határozott véleménynyilvánításnak a kürtölés volt az egyetlen lehetséges, törvényes ( szerinte a rendőrök fellépése volt törvénytelen), jó és járványügyileg is helyes módja az elmúlt hetekben – olvasható Hadházy Facebook oldalán. A feltűnően erős, ugyanakkor szánalmas rendőri jelenlét megmutatta, hogy a hangunk feljutott a Várba, és azt is, hogy a hatalom pont annyira fél, mint az várható volt. Vannak persze, akik legyintenek: nem értünk el semmit. Ha nem „csak” több százan, hanem sok ezren, több tízezren kanyarodtak volna oda, akkor persze nem csak figyelemfelkeltő, hanem problémamegoldó véleménynyilvánításról lehetett volna beszélni.

Azt viszont megígérhetem – folytatta a képviselő –, hogy – ha más módon is, mint a kürtölés – nem fogunk hallgatni.