Parasztvakítás az autómentes Városliget?

HírKlikk 2020. július 19. 21:00 2020. júl. 19. 21:00

Bár azt állítja a kormány, hogy kitiltják az autókat, a civilek szerint, sok a kivétel. Teljesen autómentessé válik a Városliget, lezárják a Kós Károly sétányt a gépjárműforgalom elől. Egyebek mellett, erről írt Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán, az ügyben közzétett kormányhatározatra hivatkozva.

Az ATV-nek nyilatkozott ugyanakkor a Városliget barátai FB-csoport szerkesztője, aki szerint az időzítés kommunikációs csapda. Garay Klára szerint, egy másik jogszabályban ugyanis engedélyezi a kormány az autós forgalmat a múzeumok és vendéglátóhelyek között.

24.hu által idézett híradós anyagból kiderült: a Budapesti Városvédő Egyesület elnökségi tagja úgy véli, bár a Kós Károly sétányon megszűnik a forgalom, viszont a Zichy Mihály úton megjelennek az autók. 

A Közlekedő Tömeg Egyesület szakmailag indokoltnak tartja a fejlesztéseket, de nem ért egyet az ingyenes P+R parkolók kialakításával. Ez az 1500 férőhely pillanatok alatt megtelik, ha bárki ingyenesen ott parkolhat. Itt vagy óránkénti vagy napidíj fizetésre van szükség — vélekedett Szalay Áron, az egyesület elnöke.

Parasztvakítás az autómentes Városliget? 

Bár azt állítja a kormány, hogy kitiltják az autókat, a civilek szerint sok a kivétel. 

„Teljesen autómentessé válik a Városliget, lezárják a Kós Károly sétányt a gépjárműforgalom elől." Egyebek mellett erről írt Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán az ügyben közzétett kormányhatározatra hivatkozva.