16 és 19 ezer forintos borokat ivott Lázár karácsonykor

HírKlikk 2019. január 8. 06:25 2019. jan. 8. 06:25

Szenteste napján osztotta meg Facebook-oldalán azt a videót Lázár János volt miniszter, amelyben a családi ünnepi készülődést, a vacsora elkészítését mutatták be.

A videóban Lázár bemutatja az italválasztékot is, amellyel a vendégeket várják. Négy tétel került az ünnepi asztalra, két rövidital és két palack bor. A rövidek közül a saját készítésű diólikőr mellett Lázár nagybátyjának, Gyapjas Károlynak a birspálinkája adta meg az alaphangot – írja az Mfor.hu.

A borok közül elsőként egy különlegességet mutat be Lázár. A Szepsy pincészet Úrágya Furmint elnevezésű boráról van szó, amelyet a leveshez fogyasztottak el. Szepsy István a tokaj-hegyaljai borvidék, egyben az egész ország egyik legelismertebb borásza, kitűnő borait külföldön is keresik, a politikai, egyházi világ vezetői is előszeretettel isszák.

Ebből következően nem olcsó borról beszélünk – állapítja meg a portál. Például egy palack 2017-es Úrágya a Bortársaságnál 16 800 forintért vihető el, míg a Bortársaság klub tagjai ennél valamivel olcsóbban, 15 400 forintért juthatnak hozzá.

A videóban Lázár elárulja, hogy a bort a Szepsy családtól "kapták", tehát vélhetően nem fizetett a palackért. A másik tétel Takler Ferenc szekszárdi - szintén nagyon neves - borász 2003-as Regnum-ja, amelyet szintén ajándékba kapott a Lázár-család. Ezt a bort 19 500 forintért lehet beszerezni az egyik budapesti borszaküzlet online boltjában. Ugyanennek a bornak a 2011-es tételét már jóval olcsóbban, valamivel több mint 8300 forintért lehet beszerezni.

Forrás: mfor.hu