200 milliárd is lehet az új atlétikai stadion

HírKlikk 2020. október 31. 20:00 2020. okt. 31. 20:00

A Népszava a Magyar Közlönyből olvasta ki a gigantikus számot.

Legfeljebb 204 milliárd forintért épülhet meg a Nemzeti Atlétikai Központ és a hozzá kapcsolódó létesítmények, beleértve a dél-csepeli gyalogos- és kerékpáros hidat is – derül ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. Budapest 2023-ban atlétikai világbajnokságot rendez, ennek lesz a helyszíne a Lágymányosi hídnál épülő stadion.

Az Orbán Viktor által jóváhagyott határozat értelmében, a projekttel megbízott Beruházási Ügynökség ebből legfeljebb 199 milliárd forintos értékben vállalhat kötelezettséget, a központ és környéke kiépítésére.

A kormány ugyanakkor folyamatosan támogatja az építkezést – idén például a pénzügyminiszter és a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter biztosít 8,9 milliárd forintot a célra, de 2024 végéig folyamatosan kell, hogy számoljanak a beruházás felmerülő költségeivel.

A leírás alapján, a beruházás mérnöki költségei is óriásiak lesznek: az idén még csupán 60 millióval számolnak, 2021 és 2024 között viszont közel 3,6 milliárd forintot különítettek el a mérnökök munkadíjára.

További információkat a Népszavában talál a beruházásról!