21 év után távozik az Állatkert éléről Persányi Miklós

HírKlikk 2020. február 22. 06:44 2020. feb. 22. 06:44

Döntését közleményben jelentette be. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja. Persányi lemondásának hátterében a Biodóm körüli költségvetési vita állhat, bár ő egészségi okokra hivatkozik.

Persányi hivatalosan azzal indokolta a lépést, hogy hetvenedik évébe lépve, az utóbbi hónapokban a munkájában jelentkező rendkívüli terhelés az egészségét is próbára tette.

„A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatamtól visszavonulok" – írta Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében.

Karácsony Gergely főpolgármester elfogadta a lemondást, egyúttal azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a főigazgatói teendőkkel 2020. március elsejével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről. Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.