22 milliós tartozása van Steiner Attila új államtitkárnak

HírKlikk 2019. augusztus 19. 11:26 2019. aug. 19. 11:26

Steiner korábban helyettes államtitkárként dolgozott az Igazságügyi Minisztériumban, július 17-től azonban az uniós ügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki Áder János köztársasági elnök. Ennek megfelelően a napokban közzé is tették a vagyonnyilatkozatát a kormany.hu-n.

A dokumentumból kiderül, három budapesti ingatlannak is tulajdonosa, ebből kettőt csak felerészben tudhatja magáénak, és bár nem részletezi, feltehetően feleségével közösen birtokolja azokat. Nagyértékű ingóságként egyedül egy 2012-es BMW X1-et tüntetett fel a vonatkozó részen - írja az mfor.hu.

Az új államtitkár pénzügyeinek listája valamivel hosszabbra nyúlik, mint az ingóságaié. Az Erste banktól vett fel valamikor hitelt, melyből jelenleg a ráeső rész nem keveset tesz ki, 19,975 millió forintot, emellett még magánszemélyek felé is van tartozása, kereken 2 millió forint.

És bár visszafizetési kötelezettség nem terheli, de feleségével közösen tavaly megigényelték a CSOK-támogatást, melynek nagysága 10 millió forint.

Államtitkárként Steiner Attila közel havi 1,3 millió forintos fizetésért fogja végezni a munkáját, ami a két gyermek után járó családi adókedvezményt is figyelembe véve nettó 902 040 forintos fizetést jelent.

Forrás: mfor.hu