24 órára visszaállította a határellenőrzést Szlovákia

HírKlikk 2020. július 10. 21:00 2020. júl. 10. 21:00

A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállította az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizze azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek – írja az ATV.

Az ATV egy szlovák rádió híradása alapján, arról számol be, hogy a fertőzöttek számának hirtelen megugrása miatt döntöttek a határellenőrzés bevezetése mellett.

Az országban 53 új fertőzést regisztráltak egy nap alatt, utoljára ilyen magas számban csak a járvány tetőzésekor fertőződtek meg.

Pozsony szerint, a fertőzöttek legnagyobb része a külföldiekkel való érintkezés miatt betegedtek meg. Ők olyan országból érkeztek, ahol járványgócok alakultak ki.

Szlovákiában március 6-án bukkant fel a vírus, azóta közel 226 ezer ember teszteltek, és 1870 fertőzésre derítettek fény. A vírus okozta Covid-19 betegségben 28-an haltak meg, és 1481-en gyógyultak meg –  a hivatalos adatok szerint.

Forrás: atv.hu