3,5 millió forintot adtak a miniszterelnök rajzáért

HírKlikk 2020. augusztus 9. 15:16 2020. aug. 9. 15:16

Persze nem nálunk, hanem Új-Zélandon. 18 ezer új-zélandi dollárért, vagyis úgy három és félmillió forintért kelt el Jacinda Ardern miniszterelnök egy szignált rajza.

A 24.hu számol be a műről, amelynek címe „A politikai ciklus”. 

A lehető legszerényebb művészi eszköztárat felvonultató, viszont politikushoz képest dicséretes önmérsékletről tanúskodó rajz, amely 33 ezer megtekintést és több mint 200 ajánlatot vonzott a Trade Me aukciós oldalon, egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol.

Az eladásból származó bevételt a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapta meg, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít.

A segélyszervezetnek különösen jól jött az adomány, mert a vírus miatt elmaradt a hagyományos adománygyűjtő rendezvényük.

A Koru Care rendszerint Kaliforniába szervez utazásokat a támogatott gyerekeknek, de a járványveszély okán elrendelt korlátozások miatt, idén a szigetország határain belül igyekeznek életre szóló élményt szerezni az érintetteknek.

Nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök alkotását eladják és annak bevételét jótékony célokra használják, ugyanis 2018-ban a „To Do List” című rajzért 2500 új-zélandi dollárt fizettek. Akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezett volt a kedvezményezett.

Forrás: 24.hu