4 milliós fizetés és lakhatási támogatás

Lendvai Ildikó 2019. július 5. 06:01 2019. júl. 5. 06:01

Híve vagyok a köztisztviselők, közalkalmazottak tisztességes bérezésének. Na de azon mégis meghökkentem kissé, hogy a Médiatanács eddig sem éhbérért dolgozó elnökének fizetését egyik napról a másikra megháromszorozták, 1,3 millióról havi 4 millióra emelték.

Az indok igazán meggyőző: mert "időszerűvé vált". Ja, az mindjárt más. Mert a jól végzett munka jutalma nemigen lehetne. Hiszen a Médiatanács és -hivatal feladata például a közszolgálati TV, rádió pártatlanságának őrzése, vagy a túlzott médiacentralizáció megakadályozása.

Hogy ez mennyire sikerült, ahhoz elég egyetlen híradót megnézni a királyi tévén, vagy eltűnődni az óriás kormánypárti médiaholding létrejöttén.

Roppant megnyugtat, hogy a 4 millión felül az elnöknek még "lakhatási támogatás" is jár. Az erről szóló szabályozás előtt pár nappal utasította el újra a parlament a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát, és talán épp aznap zárták el hőségriadó idején a vizet egy szegénytelepen a lakók közműtartozása miatt.

Beláthatjuk: lakhatási támogatás sem juthat mindenkinek, ez bizonyára nem "időszerű". Elég, ha az igazán rászoruló kapja.