40 milliót költ Csepel a Németh Szilárd receptjeit bemutató lapra

HírKlikk 2019. február 17. 12:57 2019. feb. 17. 12:57

2018-ban 40 731 672 forintot fordított Budapest XXI. kerületének az önkormányzata a Csepeli Hírmondó megjelentetésére.

A gyakorlatilag fideszes pártlapként működő reklámújságot kéthetente dobják be a kerületi postaládákba 32 ezer példányban. Főleg arról ismert, hogy a Fidesz rengeteg alkalommal szerepel benne, Németh Szilárd volt polgármester és Fidesz-alelnök – akit a jelenleg függetlenként politizáló Szabó Szabolcs megvert az április 8-i parlamenti választásokon – gasztropápaként mutatkozott be a hasábjain – derül ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet Bogád Zoltán volt újságíró nyújtott be az Átlátszón keresztül

A csepeli önkormányzat egyébként nem is csinál titkot abból, hogy fideszes pártlapként működik - fűzi hozzá a 168 Óra. Bogád Zoltán kérdésére, hogy hajlandóak lennének-e esetleg megjelentetni az ellenzék öt pontját, ezt a mindent elsöprő választ gyöngyözte ki magából:

„Olyan jellegű hirdetések nem jelenhetnek meg a lapban, amelyekkel az olvasókat igyekeznek rászedni, átverni. Nem jelenhet meg piramisjáték, ál-orvosi eszköz bemutatós hirdetés és politikai átverés sem. A túlóráról szóló törvény például minden tekintetben megfelel az Európai Unió jogrendszerének. A tagállamok nagy része a magyarnál is több túlóra-lehetőséget engedélyez a munkavállalók részére. Sem Magyarországon, sem az Európai Unióban nincs rabszolgaság és rabszolgatörvény. Az ellenzéki öt pont olyan szinten sérti a valóságot, hogy a Csepeli Hírmondó jogilag is perelhető lenne a megjelentetése esetén.”

Forrás: 168 Óra