7,45 millió forintra büntették a TV2-t a Fidesz-KDNP miatt

HírKlikk 2019. május 11. 11:18 2019. máj. 11. 11:18

Gyors egymásutánban kétszer is 7,45 millió forintos büntetést szabott ki a Nemzeti Választási Iroda a TV2-re, amiért a kereskedelmi televízió aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított a Fidesz-KDNP-nek a többi párthoz képest a május 26-i EP-választásokat felvezető kampányban – írja a hvg.hu.

 Szerdán a TV2 mellett az MTVA-t is pénzbírságra ítélték, a péntek esti hír szerint most csak a TV2 kapott még egy 7,45 millió forintos büntetést - írja a portál.

„A Tények 18.00 órakor kezdődő kiadásai, Tények Röviden, Tények Reggel, Tények Este és Tények Extra kiadásainak 2019. május 6-a és május 9-e közötti műsorfolyama a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt jelölő szervezetek számára aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint más jelölő szervezeteknek.

A Nemzeti Választási Bizottság a jogsértőt eltiltja a további jogsértéstől" – hangzik az indoklása. Szerdán azért szabtak ki pénzbírságot a TV2-re mert a Tényekben valamiért szerepelt a Fidesz új kampányvideója, benne a „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást!” és a „Május 26-án szavazzunk a Fideszre!” szlogennel.

Forrás: HVG